Dit artikel zal u stap voor stap begeleiden bij het kiezen van uw diffuser voor etherische olie.

Het gebruik van een diffuser voor etherische olie is de snelste en meest effectieve manier om de voordelen van aromatherapie te ervaren.

Aromatherapie brengt u dagelijks onmiskenbaar natuurlijk welzijn. U kunt de lucht reinigen en virussen en bacteriën verwijderen. Maar versterkt  ook uw immuunsysteem of verspreid een aangename geur thuis of op kantoor.

Het kiezen van een diffuser voor etherische olie kan een echte uitdaging zijn als je helemaal nieuw bent in aromatherapie. Daarom zal ik je stap voor stap begeleiden bij het kiezen van je diffuser.

Houd er voor je begint rekening mee dat een verstuiver  of verspreider ook een “vernevelaar” kan worden genoemd. Voor een mistverspreider kan het ook een “mist” of “ultrasone diffuser” worden genoemd.

In dit artikel vind je een korte samenvatting van de diffusers waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van het doel dat u heeft.

Aroma diffusers zonder water

De Elektrische aroma diffuser zonder water of ook wel de nebulizer genoemd: het is een proces welke gebruik maakt van een pompsysteem, waarvan de druk vertienvoudigd zal worden dankzij het gebruik van uiterst fijne glazen buizen die speciaal voor de verneveling zijn geblazen. Essentiële oliën worden afgezogen en uitgestoten in zeer fijne druppels die tegen het glas worden geprojecteerd, dit wordt het Venturi-effect genoemd. Alleen de fijnste druppels worden in de lucht verspreid, de andere keren terug naar het diffusiecircuit.

De geuren die dit apparaat verspreidt, zijn meestal intenser dan uit een aroma diffuser die water bevat.

Bo (voorheen ONA genoemd) is de sterverspreider in ons assortiment. Het is de diffuser die elegantie en echte efficiëntie het beste combineert in de context van aromatherapeutisch gebruik. Het is ook milieuvriendelijk omdat het is gemaakt van bamboe en 100% biologisch afbreekbaar materiaal.

Aroma diffusers met water

De Elektrische aroma diffuser met water of ook wel de brumisateur diffusor genoemd: is een diffusiemethode die wordt gebruikt voor de bevochtiging van de lucht. Werkt door middel van ultrasone trillingen aan de binnenkant van het apparaat. Bevat een klein bakje waarin je water met essentiële oliën kunt mengen om te verdampen. De diffuser verspreidt watermist.

Aroma diffusers  voor onderweg

Met de constante beweging van mensen van vandaag,  of het nu in de auto, op reis of zelfs op kantoor is, moet u misschien buitenshuis genieten van essentiële oliën? Daarom bieden we voor onderweg diffusers voor essentiële oliën aan. De Lilia is bijvoorbeeld een echt hulpmiddel voor aromatherapie, dat werkt op een oplaadbare batterij.

De waardering van aroma-luchtbevochtiger.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 33 reviews.